
Bahan-bahan:
1/2 ekor ayam (potong kecil)
3 sudu besar sos tiram
1 sudu kecil lada hitam
1 biji tomato
1/2 biji lobak merah
Daun sup
Daun bawang
Tepung jagung
Garam
Gula
Bahan-bahan untuk dihiris:
1 inci halia
1 biji bawang besar
3 ulas bawang putih
1 biji cili merah
2 biji cili padi
Cara-cara:
1. Tumiskan bahan-bahan yang telah dihiris sehingga layu.
2. Masukkan ayam, sos tiram, lada hitam, dan sedikit air. Tutup kuali.
3. Setelah ayam hampir masak, masukkan lobak merah dan gaulkan.
4. Masukkan tepung jagung yang telah dibancuh dengan air. Biarkan sehingga kuah menjadi sedikit pekat.
5. Masukkan tomato, daun sup, dan daun bawang. Gaulkan.
6. Masukkan garam dan gula secukup rasa.
7. Sedia untuk dihidangkan.
3 sudu besar sos tiram
1 sudu kecil lada hitam
1 biji tomato
1/2 biji lobak merah
Daun sup
Daun bawang
Tepung jagung
Garam
Gula
Bahan-bahan untuk dihiris:
1 inci halia
1 biji bawang besar
3 ulas bawang putih
1 biji cili merah
2 biji cili padi
Cara-cara:
1. Tumiskan bahan-bahan yang telah dihiris sehingga layu.
2. Masukkan ayam, sos tiram, lada hitam, dan sedikit air. Tutup kuali.
3. Setelah ayam hampir masak, masukkan lobak merah dan gaulkan.
4. Masukkan tepung jagung yang telah dibancuh dengan air. Biarkan sehingga kuah menjadi sedikit pekat.
5. Masukkan tomato, daun sup, dan daun bawang. Gaulkan.
6. Masukkan garam dan gula secukup rasa.
7. Sedia untuk dihidangkan.